Fazolový rendlík
Suroviny: 25 dkg brambor, 2 cibule, 1 pórek, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 85 dkg rajčat, 15 dkg salámu (např. česnekový), 15 dkg bílých fazolí, 15 dkg velkých (ledvinkových) fazolí, sůl, pepř, sušenou majoránku, olej na osmažení
Postup:
Fazole namočíme den předem a uvaříme do měkka (každý druh zvlášť). Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo posekáme. Rajčata pokrájíme na menší kousky. V rendlíku rozehřejeme olej a na něm zprudka opečeme brambory s cibulí a česnekem. Nakonec přidáme k k bramborám rajčata a l0 - 15 min dusíme. Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kolečka. Salám nakrájíme na menší plátky. Bílé a ledvinkové fazole dáme na síto okapat. Do rendlíku s bramborami a rajčaty vmícháme pórek, salám a fazole. Ještě asi 10 min dusíme, až jsou brambory měkké. Směs ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pokud je k disposici čerstvá majoránka, opere se, osuší, nakrájí na menší kousky a ozdobí se porce na talíři.
Podává se s tmavým chlebem nebo toasty.