Opilé fazole
Suroviny: Pro 4 osoby: 1 velká cibule, 100 g anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 200 g rajč. pyré (protlak), 2 lusky pálivé papriky, 250 g fazolí v konzervě, sůl, pepř, 1 lžička oregana, 1 lžička kmínu, 1/2 l piva.
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky a rozpustíme na mírném plameni. Cibuli přidáme ke slanině a přidáme vylisovaný česnek. Asi 3 min. dusíme. Pak přidáme rajské pyré, nakrájené papričky. Fazole propláchneme a přidáme do rajské omáčky. Opepříme, osolíme a okořeníme. Nakonec přilejeme pivo, necháme fazole chvíli vzkypět a na mírném ohni ještě asi 15 min. vaříme. (30 min, 1 porce: 430 kcal)