Závitky z roštěnky
Suroviny: 750 g roštěnky, olej, sůl, pepř, 1 cibule, 1 lž. mleté papriky, 1 lžíce raj. protlaku, 400 g leča, 5 vajec, 100 g uzené slaniny, 600 g masového vývaru, 250 ml smetany.
Postup:
Na oleji zpěníme cibuli, polovinu přeložíme do pánve, přidáme pokrájenou slaninu a lečo, pepř, sůl a rozšlehané vejce. Necháme zhoustnout. Řízky z roštěnky na okraji nařežeme, vyklepeme, osolíme a opepříme. Na každý dáme náplň a závitky zavážeme. Na pánvi s cibulí závitky osmažíme, posypeme paprikou, podlejeme, přidáme raj. protlak a dusíme do měkka. Maso vyndáme, šťávu podusíme, zalejeme vývarem, zahustíme. Dochutíme smetanou.